Vores idræt

Orienteringsløb tilbyder intens naturoplevelse og udfordringen at finde vej i ukendt terræn med kort og kompas som hjælpemidler

Carsten Jørgensen på næstsidste posten ved stafetten EOC 2002 i Ungarn. Holdet fik bronze.

Orienteringsløb er en konkurrenceidræt med nogle af verdens bedst trænede idrætsudøvere, herunder adskillige danske.

Motion for hjerte og hjerne

Orienteringsløb er en teknisk krævende idrætsgren, hvor beslutninger træffes under fysisk og tidsmæssigt pres, hvorved der stilles krav til udøverens planlægningsevne handlekraft, og fysiske formåen.

Orienteringsløb kombinerer den ensomme, intense naturoplevelse i ukendt terræn med et tæt fællesskab ved den efterfølgende diskussion af, hvordan problemerne blev løst.

Orienteringsløb sikrer, ved et og samme stævne, passende udfordringer til aktive udøvere i alle aldre og på tværs af køn og teknisk kunnen - fra børn til verdensstjerner.

Vi fremstiller selv vort idrætsanlæg (kortet). Fremstillingen sker ved anvendelse af computer og kortene er meget nøjagtige.

Ved stævner etablerer og siden afvikler vi alle faciliteter (baner, kiosk, børnepasning, tidtagnings- og computersystemer, toiletter m.v.) på en sådan måde, at der ikke i naturen efterlades spor efter aktiviteten.

Orienteringsløb arrangeres i tæt samarbejde med skovens folk på en sådan måde, at gener for dyre- og planteliv minimeres.