Teknik-træningen starter op igen torsdag d. 17/8-2023, og finder sted hver torsdag indtil ultimo oktober.

 

Start fra 17.15-18.00 og løb indtil kl. 19.00. Instruktion mellem kl 17:00 og 18:00.
Hvis du starter senere, kan du ikke regne med at nogen venter på dig.

 

Tekniktræningen er for alle aldre, alle sværhedsgrader, og det er gratis ;-)

 

Tekniktræningen er et fælles medlemstilbud for de 4 orienteringsklubber: Ballerup OK, Kildeholm OK, Farum OK og OK73. Tilbuddet er henvendt til medlemmer, der gerne vil blive bedre til alle de elementer i orienteringssporten, der gør at vi kommer hurtigt og sikkert frem mellem posterne. Træningen er et samarbejde mellem flere klubber, og Farum OK har en instruktør til alle klubber.

 

Herfra skal lyde en stor opfordring til at få gang i dit orienteringsløb igen, eller bare få udbygget din træning med noget god og gratis o-teknisk træning i skovene omkring Farum. Se planen for teknik-træningerne på https://www.farum-ok.dk/sider/o-grupper/ungdom/tekniktraening.htm. Ved at trykke på et mødested kan du få vist mødestedet på Google Maps og ved derefter at højreklikke på det, kan du få vist GPS-positionen ??

 

Med venlig hilsen og go’ træning

Helle

 

Generelt om tekniktræningen:

 

Der er altid 3 baner:

 

- Let ca. 3 km – en almindelig bane uden moment på et almindeligt kort, hvor man har mulighed for at følge stier, grøfter, bevoksningsgrænser, hegn eller andre ”linjer” for at finde poster eller andre ’linjer’ for at finde frem til posterne. Denne bane er både for ungdomsløbere og nye i sporten  (voksne). 

 

- Mellemsvær ca. 4 km – oftest med et teknisk moment men på et almindeligt kort. Denne bane er et mellemtrin mellem let orientering (hvor man kun følger ledelinjer) og svær orientering (hvor man primært løber uden for stier). Derfor har de fleste stræk på denne bane 2 vejvalgsmuligheder: et sikkert et langs med ledelinjer og et mere udfordrende lige-på-vejvalg. Denne bane er til de rutinerede ungdomsløbere og voksne, som har løbet o-løb et par gange.

 

- Svær ca. 6 km – altid med et teknisk træningsmoment - dvs banerne er lavet med fokus på en bestemt teknisk færdighed, oftest på kort, hvor en del signaturer er fjernet (f.eks. kort uden stier, eller kurvekort). Der trænes primært basisfærdigheder, som brug af kompas, kurveforståelse, kortlæsning, forenkling – alt det man skal kunne på en svær bane. Denne bane er for de rutinerede løbere eller for dem, som gerne vil udfordres.

Hold i dag

Instagram