Her på siden kan du downloade et værktøj, en App, til at kombinere en video optaget under dit løb med kort og GPS fra dit løbeur.

Se eksempel på video her:


https://www.facebook.com/balleruporienteringsklub/videos/375626940278273For at anvende App'en skal du også bruge et program der hedder Quickroute, for at kunne bruge videoværktøjet. Quickroute kombinerer kort og GPS fra dit løbeur, det kan downloades på nettet separat, søg efter Quickroute på nettet.

Filen skal blot downloades og udpakkes, og så skal man afvikle programmet "OHeadcamMapApp.exe", programmet er udviklet af Michael Møller fra Ballerup OK.


Download her:


Vejledning

Programmet fungerer ved at man overfører kort og GPS til Quickroute og eksportere nogle datafiler til harddisken, og disse filer anvendes af App'en til at lave kortvisningen i videoen, derudover skal man have den eller de videoer man har entet fra sit GoPro eller et andet action-kamera - det kan i princippet også være video fra en mobiltelefon.


Vejledning til brug af Quickroute til programmet:

Selve Quickroute programmet er lavet til at kombinere et O-kort i JPG format(billede) med en .gpx(GPS) fil fra et løbeur.

I programmet kan man justere GPS ruten til kortet og indsætte mellemtider/stræktider for hver post, dette skal gøres inden man eksportere filer til OHeadCamMapApp programmet. Dette skal man selv finde vejledning til på nettet(evt. opdateres dette senere).

Eksport af filer fra Quickroute( til brug i OHeadCamMapApp ):

Forudsætning: Ruten er tilpasset til kortet, og alle poster er markeret med cirkel.

Forudsætning 2: Justere Rute gennemsigtighed til at ruten ikke kan ses på kortet(justeres med skyderen til Route Transparency)

Opret en mappe til videoer og eksportfiler og brug den til alle filerne

Eksport af billedefil, gå ind File->Export->Image, giv den et filnavn og vælg fx 100% størrelse og 80% i kvalitet.

Eksport af GPX: gå ind File->Export->GPX og angiv filnavn (.gpx)

Eksport af rutedata: gå ind File->Export->Route data... - "Sampling interval in seconds"= 1(standard), og sikre dig at udover de standard valgte felter, også er valgt: Lapnumber, Time(Lap), Route Distance. 

 

Vejledning til OHeadCamMapApp :

Benyt fanen "1920x1080", hermed bliver output-videoen i Full HD format, også selvom GoPro-videoen er i fx 1920x1440 størrelse(størrelsen af input videoerne tilpasses og tilføjes sorte kanter hvis det er nødvendigt).

De eksporterede filer og de ønskede videoer(vælges i den rækkefølge de er optaget, så den øverste video er den første) vælges, hvorefter man kan afvikle de enkelte kørselstrin.

Vælg filnavn for outputvideoen(fx i den mappe der er oprettet til input videoerne).

Start eventuelt med at afvikle programmet med kortere tid angivet, også i det felt der hedder "Max tid for sortbaggrund"

Vælg kørselstrin evt. enkeltvis, og læs tooltip(kør musen henover) for hver, og tjek at hvert trin virker.

(Vejledningen kan forbedres senere:-)).

Hold i dag

Instagram